Final 12a edició
Final 12a edició

Final 12a edició

El concurs Joves i Mobilitat 2019 premia els millors treballs sobre la seguretat viària i l’ús adequat del mòbil en els desplaçaments

 • La 12a edició d’aquesta iniciativa ha comptat amb la participació de 2.349 alumnes de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà, un 38% més que l’any passat, procedents de 76 centres catalans.

 • Anunci gràfic, projecte de millora de la seguretat viària i vídeo per a Instagram són les tres categories del certamen que, aquest any, ha girat entorn la temàtica “Joves, mòbils i seguretat viària. Què fem?”.

 • Al llarg de 12 anys, més de 17.000 nois i noies han participat en el concurs educatiu “Joves i Mobilitat”.


El concurs Joves i Mobilitat, organitzat pel RACC amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit i dels Departaments d’Interior i d’Educació de la Generalitat de Catalunya, ha lliurat els premis de la seva 12a edició, que enguany ha centrat la seva temàtica en l’ús que els joves fan dels mòbils i la seva relació amb la seguretat viària.

El concurs Joves i Mobilitat té l’objectiu de promoure actituds i valors de mobilitat segura, sostenible i responsable, entre els nois i noies de 13 a 17 anys. Al llarg de la seva trajectòria hi han participat més de 17.000 joves de tota Catalunya que han donat la seva visió sobre la mobilitat en més d’11.000 treballs.

Aquest any, alumnes del Col·legi Maristes Valldemia, de Mataró; de l’Institut Fort Pius, de Barcelona; i de l’Institut Joan Mercader, d’Igualada han estat premiats en les tres categories del certamen: anunci gràfic, projecte de millora de la seguretat viària i vídeo per a Instagram, respectivament. El jurat ha valorat que els alumnes hagin presentat propostes creatives que fomenten actituds cíviques i responsables en mobilitat i amb un format i llenguatge entenedors per a un públic jove.

El premi a la classe amb millor participació, tant per la qualitat com per la quantitat de treballs presentats, ha estat pel grup de 3er d’ESO B de l’Institut Escola Francesc Cambó i Batlle (Verges), mentre que la professora Araceli Fernàndez, de l’Escola El Cim de Vilanova i la Geltrú, ha estat guardonada per la seva dedicació i capacitat de motivació, en ser la docent que més treballs ha tutoritzat.

Aquesta edició ha comptat amb la participació de 2.349 estudiants d’ESO, Batxillerat, Cicles Formatius de Grau Mitjà, un 38% més l’any passat, així com de nois i noies membres de casals de joves o centres de lleure de Catalunya distribuïts en 903 grups procedents de 76 centres educatius de tota Catalunya que han elaborat 1.222 treballs.

El lliurament de premis, que s’ha celebrat a la seu del RACC, ha comptat amb la presència de Josep Mateu, president del RACC; Miquel Buch, conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya; Juli Gendrau, director del Servei Català de Trànsit; Xavier Pérez, director general del RACC; Aleix Gabarró, subdirector general d'Ordenació Curricular del Departament d’Educació i Miquel Àngel Oliva, director general d’Abacus Cooperativa.

Els guanyadors i finalistes d’aquesta 12a edició del concurs ‘Joves i Mobilitat’ són:

ANUNCI GRÀFIC


 • Guanyador: Alex Herrero, Dídac Navarro i Salvador Cebrià de 3er ESO C del Col·legi Maristes Valldemia de Mataró, pel treball “Game Over”.


Veure treball guanyador


 • Finalista: David Roa, del Cicle Formatiu de Grau Mitjà del Centre de Formació Creatiu i Tècnic de Sabadell, pel treball “Escull bé la llum!”


Veure finalistaPROJECTE DE MILLORA DE LA SEGURETAT VIÀRIA


 • Guanyador: Nil Abbas, Jan Blesa, Emilio Juan i Roger Merino, de 3er d'ESO A de l’Institut Fort Pius de Barcelona, pel treball “Mobile Freezing”.


Veure treball guanyador


 • Finalista: Ester Montero, Jana Gussinyer i Maria Vilagran de 1er de Batxillerat D de l’Institut La Garrotxa d'Olot, pel treball “Senyals a terra”.     


Veure finalista

 

VÍDEO PER A INSTAGRAM


 • Guanyador: Elena Balici i Aina Carrique de ​4art ​d'ESO B de l’Institut ​Joan Mercader d'Igualada, pel treball “Testimonios 2”.


Veure treball guanyador


 • Finalista: Núria Soler, Sol Rival, Yaiza Benítez i Mar Colomer, de 3er ESO B de l’Institut ​Escola La Tordera, de Santa Maria de Palautordera, pel treball “La vida està fora de la pantalla”.


Veure finalista

 

Professor/a MÉS MOTIVADOR/A


 • Guanyadora: Araceli Fernández, de l’Escola El Cim (Vilanova i la Geltrú).

 • Finalista: Silvia Oliveras, Col·legi Maristes Valldemia (Mataró).


 MILLOR CLASSE


 • Guanyadora: 3r d’ESO B de l’Institut Escola Francesc Cambó i Batlle (Verges).

 • Finalista: 4rt ESO A de l’Institut Can Jofresa (Terrassa).                                                                                                                                                                                                 


12a edició del concurs

El concurs Joves i Mobilitat és un projecte educatiu que va néixer el 2008 per ajudar els estudiants d’entre 13 i 17 anys de Catalunya a reflexionar sobre la responsabilitat i els riscos que implica la conducció d’un vehicle. La profunda transformació de la societat en els últims anys i les implicacions que se’n deriven en termes de seguretat viària, necessitats quotidianes de desplaçaments i protecció de l’entorn han fet evolucionar el concurs cap a una visió molt més completa i transversal del que significa avui la mobilitat.

Per al desenvolupament del concurs, el RACC i el SCT han ofert informació i eines didàctiques que han ajudat el professorat a engrescar els alumnes i a treballar conjuntament a classe els temes suggerits. La participació en el certamen, que es podia fer a títol individual o en grups de fins a 4 components, ha reunit aquest any 1.222 treballs: 821 anuncis gràfics, 106 projectes de millora de la seguretat viària i 295 vídeos per a Instagram.